Новости

7 декември 2016

Нов возен ред

Македонски железници Транспорт АД – Скопје информираат дека од 11.12.2016 година (недела) стапува на сила новиот возен ред во патничкиот сообраќај. До тој момент заклучно со […]
3 октомври 2016

Конференција за товарен сообраќај „Балкан модул груп – BLK“

Од 04.-07.10.2016 година во Скопје (х. Континентал) ќе се одржи Конференцијата за товарниот сообраќај „Балкан модул груп – BLK“. На конференцијата меѓу другото ќе се разговара […]
29 август 2016

„Хелас експрес“ времено нема да сообраќа

Македонски Железници Транспорт АД – Скопје, ги информира патниците дека меѓународниот воз „Хелас експрес“ кој сообраќаше од 17.06.2016 година на релацијата Солун-Скопје-Белград и обратно, ќе престане […]
13 август 2016

Одржан работен состанок помеѓу Сојузот на синдикати на Македонија и претставници на МЖ Транспорт АД – Скопје

На ден 03.08.2016 година се одржа состанок помеѓу Претседателот на ССМ д-р Живко Митревски и претставниците на Македонски железнициТранспорт АД – Скопје – Генерален директор Никола […]