Одбележан денот на железничарите

Одбележан денот на железничарите

Македонски железници на 09.04.2017 година го прослави својот јубилеј 144 години постоење. Свечениот прием на кој присуствуваа голем број наши пријатели и коминтенти беше одржан на 10.04.2017 година во просториите на Македонски железници Транспор АД – Скопје. Свеченоста беше збогатена и со одржување на спортски натпревари со повеќе дисциплини во Спортско рекреативниот центар „Работнички“, каде на најуспешните им беа доделени пригодни награди.