Железници

24 април 2017

Кампања „НЕ за селфи на воз-вреди да живееш“

Кампањата почна денеска во државното средно училиште „Владо Тасевски“ каде на учениците им беа поделени и претставени флаери и видео презентации со пораки  „спречи го твојот […]
18 април 2017

Повторно ќе сообраќаат времено укинатите возови

Времено укинатите возови 543/540 повторно се воведуваат во редовен сообраќај. Возовите ќе сообраќаа според важечкио Возен ред за 2016/2017 година „СТУ за Возен ред 2016/2017 година […]
12 април 2017

Одбележан денот на железничарите

Македонски железници на 09.04.2017 година го прослави својот јубилеј 144 години постоење. Свечениот прием на кој присуствуваа голем број наши пријатели и коминтенти беше одржан на […]
31 март 2017

Соопштение за редовна проверка на знаење на машиновозачи

Се известуваат машиновозачите и другите железнички работници, дека од ден 04.05.2017 до 19.05.2017 година ќе се одржи редовна проверка на знаење. За Машиновозачите редовната проверка на […]