Железници

18 јануари 2017

Потпишан е Договор за набавка на 4 нови електрични локомотиви

На ден 10.01.2017 година во просториите на хотел Александар палас во 11:00 часот се потпиша договор за набавка на 4 Нови електрични локомотиви во рамките на […]
7 декември 2016

Нов возен ред

Македонски железници Транспорт АД – Скопје информираат дека од 11.12.2016 година (недела) стапува на сила новиот возен ред во патничкиот сообраќај. До тој момент заклучно со […]
3 октомври 2016

Конференција за товарен сообраќај „Балкан модул груп – BLK“

Од 04.-07.10.2016 година во Скопје (х. Континентал) ќе се одржи Конференцијата за товарниот сообраќај „Балкан модул груп – BLK“. На конференцијата меѓу другото ќе се разговара […]
29 август 2016

„Хелас експрес“ времено нема да сообраќа

Македонски Железници Транспорт АД – Скопје, ги информира патниците дека меѓународниот воз „Хелас експрес“ кој сообраќаше од 17.06.2016 година на релацијата Солун-Скопје-Белград и обратно, ќе престане […]