Uncategorized @mk

Патниците ке можат да го следат движењето на возовите во реално време

Јавните претпријатија Железници на Република Северна Македонија – Транспорт АД Скопје (ЖРСМ) и Железници на Република Северна Македонија – Инфраструктура (ЖРСМИ), потпишаа во вторник

Се враќа редовната линија Скопје-Приштина

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Бидејќи во моментот не постојат услови за непречен проток на патници кои би патувале со возовите 1335/1334 на релација Белград – Скопје – Солун

ANULIM I PËRKOHSHËM I TRANSPORTIT FALAS ME TREN

Од денес, 01.06.2020 година, се нормализира железничкиот патнички сообраќај и истиот ќе се одвива по регуларниот возен ред од 15.12.2019 година.

Од денес, 01.06.2020 година, се нормализира железничкиот патнички сообраќај и истиот ќе се одвива по регуларниот возен ред од 15.12.2019 година. За сега нема

Серхат Кула, Директорот на Институтот „Junus Emre“ во Скопје , на посета кај Генералниот директор Orhan Murtezani

На ден 15.11.2019 година, Серхат Кула, Директорот на Институтот „Junus Emre“ во Скопје, го посети Генералниот директор Orhan Murtezani во просториите на ЖРСМ Транспорт