Новости

Патниците ке можат да го следат движењето на возовите во реално време

Јавните претпријатија Железници на Република Северна Македонија – Транспорт АД Скопје (ЖРСМ) и Железници на Република Северна Македонија – Инфраструктура (ЖРСМИ), потпишаа во вторник

Се враќа редовната линија Скопје-Приштина

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Бидејќи во моментот не постојат услови за непречен проток на патници кои би патувале со возовите 1335/1334 на релација Белград – Скопје – Солун

ANULIM I PËRKOHSHËM I TRANSPORTIT FALAS ME TREN

Од денес, 01.06.2020 година, се нормализира железничкиот патнички сообраќај и истиот ќе се одвива по регуларниот возен ред од 15.12.2019 година.

Од денес, 01.06.2020 година, се нормализира железничкиот патнички сообраќај и истиот ќе се одвива по регуларниот возен ред од 15.12.2019 година. За сега нема

Се враќа редовната линија Скопје-Приштина

Измени на возен ред за викенд

ЖРСМ Транспорт АД Скопје ги извесува патниците дека, согласно Одлука на Владата на Република Северна Македонија, со која ограниченото движење во деновите на викендот

Патничките возови се дезинфекцираат против Корона

Патничките возови се дезинфекцираат против Корона вирусот

Железници на Република Северна Македонија Транспорт АД-СКОПЈЕ, како општествено одговорна компанија, се приклучија на иницијативата за спречување на ширењето на вирусот Ковид-19 познат како