Мери Узунова

План за сообраќај на патнички возови во услови на ограничено движење со важност од 16.05.2020 година од 00.00 часот (полициски час од 19:00 часот до 05:00 часот)

Возови кои ќе сообраќаат: релација Велес – Скопје – Велес: воз бр. 601 ќе сообраќа по возен ред со поаѓање од Скопје во 09:15

Се враќа редовната линија Скопје-Приштина

Измени на возен ред за викенд

ЖРСМ Транспорт АД Скопје ги извесува патниците дека, согласно Одлука на Владата на Република Северна Македонија, со која ограниченото движење во деновите на викендот

ЖРСМ Транспорт АД официјално ја пушти во сообраќај новата електролокомотива

Железницата на Република Северна Македонија Транспорт АД-СКОПЈЕ ја информира јавноста дека на ден 15.11.2019 година официјално е пуштена во сообраќај првата од четирите нови