Uncategorized @mk

План за сообраќај на патнички возови во услови на ограничено движење со важност од 16.05.2020 година од 00.00 часот (полициски час од 19:00 часот до 05:00 часот)

Возови кои ќе сообраќаат: релација Велес – Скопје – Велес: воз бр. 601 ќе сообраќа по возен ред со поаѓање од Скопје во 09:15

Се враќа редовната линија Скопје-Приштина

План за сообраќај на патнички возови во услови на ограничено движење со важност од 01.05.2020 година од 00.00 часот до 03.05.2020 до 24.00 часот (полициски час од 14:00 часот до 05:00 часот – за време на првомајските празници)

Во петок 01.05.2020                 Ќе сообраќаат само следните возови: воз бр. 640 ќе сообраќа од Битола со променет возен ред, со задоцнување,  со поаѓање

Серхат Кула, Директорот на Институтот „Junus Emre“ во Скопје , на посета кај Генералниот директор Orhan Murtezani

На ден 15.11.2019 година, Серхат Кула, Директорот на Институтот „Junus Emre“ во Скопје, го посети Генералниот директор Orhan Murtezani во просториите на ЖРСМ Транспорт