Поволни понуди за патување по Европа се:

Balkan Flexipass

               

 

 

 

Понудата Interrail важи за: Австрија, Белгија Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешка Данска, Финска, Франција, Македонија, Германија, Велика Британија, Грција*, Унгарија, Ирска**, Италија*, Луксембург, Црна Гора, Холандија, Норвешка, Полска, Португалија, Романија, Србија, Словачка,  Словенија, Шпанија, Шведска, Швајцарија, Турција.

 

*Оваа понуда важи и за бродска компанија Attica Group и Minoan Lines во поморски сообраќај помеѓу Грција и Италија.

** Република Ирска и Северна Ирска

 

Понудата Interrail Global Pass важи за патувања за следни временски периоди:

15 и 22 дена за 1 месец

и како Flexi pass за следните временски периоди: 5 дена во рок од 15 дена,7 дена во рок од 1 месец, 10 дена во рок од 1 месец, 15 дена во рок од 1 месец

 

Понудата Interrail One Countrѕ  Pass сважи за следните временски периоди:

 3 дена во рамки од 1 месец, 4 дена во рамки од 1 месец, 6 дена во рамки од 1 месец, 8 дена во рамки од 1 месец.

Цената на билетот  Interrail покрај временскиот период поминат во воз се одредува и врз основ на возраста на патникот.

  • Деца до вклучени 11 години возраст;
  • Млади до вклучени 27 години возраст;
  • Возрасни до 60 години возраст;
  • Пензионери над 60 годишна возраст.

Останатите цени може да се видат на страната:   

https://www.interrail.eu

Od 01.06.2017 godina patnicite koi poseduvaat Interrail bilet moze da koristat popust  od:

  • 10% vo Hostel [anti , Skopje, Makedonija,    shantihostel.com.mk
  • 10% vo Hotel Tim’s apartments, Skopje, Makedonija    tims.com.mk
  • 60% vo Muzej na Makedonskata borba za drzavnost I samostojnost , Skopje, Makedonija   mmb.org.mk

Од 01.06.2017 година патниците кои поседуваат Interrail билет може да користат попуст од:

  • 10% во хотел „Шанти“, Скопје, Македонија,    shantihostel.com.mk
  • 10% во хотел Tim’s apartments, Скопје, Македонија    tims.com.mk
  • 60% во Музеј на Македонската борба за државност и самостајност, Скопје, Македонија,   mmb.org.mk

From 01.06.2017, the paseengers with Interrail tickets would have the benefits for accommodation in the Hostel Shanti, hotel Tims apartments and  the Museum of the Macedonian struggle for Independence in Skopje, Macedonia.

– Museum of the Macedonian struggle for Independence, 60% discount on the price of the individual ticket for Interrail travellers.. www.mmb.org.mk

– Hotel Tim’s apartments, 10% discount on the price for Interrail travellers. www.tims.com.mk

– Hostel Shanti, 10% discount on the price for Interrail travellerswww.shantihostel.com.mk

 Музеј на Македонската борба за државност и самостајност, Скопје, Македонија

 Хотел „Шанти“, Скопје

  Хотел Tim’s apartments, Скопје