Понудата Balkan Flexipass важи за:

Бугарија, Македонија, Грција, Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина,Република Српска, Турција и на        поморската линија на  Attica Group (помеѓу Грција и Италија).

                               

Цени по понудата Balkan Flexipass изразени во евра.

 1. класа
   Важност Млади Возрасни Сениори
Евра Евра Евра
 3 дена/2 месеца 63 84 72
5 дена/2 месеца 72 120 95
7 дена/2 месеца 97 162 129
10 дена/2 месеца 126 210 168
15 дена/2 месеца 149 252 203
 1. класа
   Важност Млади Возрасни Сениори
Евра Евра Евра
 3 дена/2 месеца 45 60 51
5 дена/2 месеца 53 88 71
7 дена/2 месеца 70 120 96
10 дена/2 месеца 89 156 125
15 дена/2 месеца 106 186 149

 

Цената на билетот по понудата Balkan Flexipass покрај временскиот период поминат во воз зависи и од возраста на патникот.

 • Деца до 12 годишна возраст;
 • Млади до 26 годишна возраст;
 • Возрасни до 60 годишна возраст;
 • Пензионери над 60 годишна возраст.

 

БОНУСИ СО БИЛЕТОТ  Balkan Flexipass

 

 • Attica Group Superfast Ferries/Blue Star ferries/ANEK Lines

Носителите на Balkan Flexipass билетот може да патуваат бесплатно на Attica Group Superfast Ferries/Blue Star ferries/ANEK Lines, на меѓународните линии:

Анкона-Крф-Игуменица-Патра и обратно, Бари-Крф-Игуменица-Патра и обратно, Венеција-Игуменица-Патра и обратно. Во цената не е вклучено пристанишна такса, надоместок за сезона, надоместок  за меѓу сезона.

 

 • Македонија

 

Носителите на билети Balkan Flexipass имаат попуст во:

 • Археолошки музеј на Македонија во Скопје, со покажување на валидниот билет Balkan Flexipass носителот добива 20% попуст на влезницата. За повеќе информации да се посети: https://amm.org.mk;
 • Музеј на македонска борба и независност во Скопје, со покажување на валидниот билет Balkan Flexipass носителот добива 60% попуст на влезницата. За повеќе информации да се посети: http://mmb.org.mk/ ;
 • Хотел Тим’с во Скопје, со покажување на  валидниот билет Balkan Flexipass носителот добива 10% попуст за сместување. За повеќе информации да се посети: http://com.mk;
 • Хостел Шанти во Скопје, со покажување на  валидниот билет Balkan Flexipass носителот добива 10% попуст за сместување. За повеќе информации да се посети: http://com

     

 • Турција

 

 • Бесплатна промоционална карта на корисниците на билети Balkan Flexipass за 5 прелази под подводниот тунел Marmaray .
 • Корисниците на билети Balkan Flexipass не плаќаат додаток за TGV воз во Турција.
 • 10% попуст за автобус на компанијата KAMILIКOC;
 • 10% попуст за сите IBIS хотели во Турција;
 • 15% попуст за хотел Grand Mire Business во Istanbul Kartal;
 • 15% попуст за хотел Old Antioch во Istanbul Sirkeci;
 • 15% попуст за хотел Hatay во Istanbul Sirkeci;
 • 15% попуст за хотел Wow во Istanbul Yeşilköy;

 

 • Грција

 

 • Корисниците на билети Balkan Flexipass имаат 20% попуст во туристичкиот воз
 • Во воз на зупчананик кои сообраќа на релација Diakopto-Kalavrita, корисниците на билети Balkan Flexipass не плаќаат додаток.
 • 20% попуст во Novus City Hotel во Атина. Носителите на Balkan Flexipass билет за да го искористат попустот треба да се најават на следнава адреса:

manager@novushotel.gr под услов да се даде бројот на билетот.

  

 • Србија

 

Носителите на Balkan Flexipass билет имаат слободен влез во Железнички музеј во Белград.