17 јуни 2019

Работна средба во Скопје на Генералните директори на TRAINOSE – Грчки Железници и МЖ Транспорт АД-Скопје со дел од нивните манаџерски тимови

На 30.05.2019 година во просториите на МЖ Транспорт АД-Скопје, Генералниот директор Shaban Zendeli оствари работна средба со Генералниот директор наTRAINOSE – Грчки Железници, Филипос Цалидес, на кој се сумираа резултатите […]
10 јуни 2019

Јавен оглас за вработување

Македонски железници Транспорт АД – Скопје објавува оглас за вработување на 11 (единаесет) работника за извршување на работи на неопределено време. Огласот за вработување е објавен […]
31 мај 2019

Од 15.06.2019 година се воведува тарифска понуда City Star за повратно патување на релација Скопје-Солун-Скопје

Се информираат патниците дека од 15.06.2019 година се воведува тарифска понуда City Star за повратно патување на релација Скопје-Солун-Скопје. Цена на чинење на возниот билетот е […]
28 февруари 2019

Времено нема да сообраќаат возовите 540/541

Возот 541 кој според возниот ред сообраќаше на релацијата Скопје-Битола со време на поаѓање во 17.10 и време на пристигање 19.56 и возот 540 кој сообраќаше […]