8 ноември 2018

Нормализиран сообраќајот на делницата Велес-Градско

Македонски Железници Транспорт АД – Скопје ги известува патниците дека од денеска 08.11.2018 година е нормализиран сообраќајот на делницата Велес-Гевгелија кој беше во прекин поради оштетување […]
8 октомври 2018

Трет ден- Недела на детето “Патуваме со воз” со нашите другарчиња од Д- р Златан Сремец

Трет ден- Недела на детето “Патуваме со воз” со нашите другарчиња од Д- р Златан Сремец. Голема благодарност до Македонски железници- Транспорт АД – Скопје за хуманоста и […]
28 септември 2018

Времено ќе престанат да сообраќаат возот Солун-Скопје-Белград и обратно.

Македонски железници Транспорт АД, информира, дека од  30 септември (недела) ќе престанат да сообраќаат сезонските возови 334/335  кои сообраќаа на релацијата Солун-Скопје-Белград и обратно. За последен […]
3 август 2018

Времено нема да сообраќаат возовите 541/540 на релацијата Скопје-Битола-Скопје

Поради оперативно технички проблеми, МЖ Транспорт АД – Скопје врши измена и дополнување на важечкиот возен ред 2017/2018 година со тоа што возовите бр. 541/540 кои […]