13 јули 2017

Зајакнат возен ред за Пиво Фест, Прилеп 2017

Почитувани патници, По повод настанот Фестивал на пивото 2017 година во Прилеп, Македонски Железници Транспорт за овој настан ќе овозможи возовите кои тргнуваат од станица Скопје […]
25 мај 2017

Повторно ќе сообраќа меѓународниот воз Белград-Скопје-Солун

Ве известуваме дека од 01.06.2017 година се воспоставува редовната меѓународна линија со воз на релација: -Солун-Скопје-Белград, на ден 01.06.2017 воз бр. 334 тргнува од станица Скопје […]
24 април 2017

Кампања „НЕ за селфи на воз-вреди да живееш“

Кампањата почна денеска во државното средно училиште „Владо Тасевски“ каде на учениците им беа поделени и претставени флаери и видео презентации со пораки  „спречи го твојот […]
18 април 2017

Повторно ќе сообраќаат времено укинатите возови

Времено укинатите возови 543/540 повторно се воведуваат во редовен сообраќај. Возовите ќе сообраќаа според важечкио Возен ред за 2016/2017 година „СТУ за Возен ред 2016/2017 година […]