25 мај 2017

Повторно ќе сообраќа меѓународниот воз Белград-Скопје-Солун

Ве известуваме дека од 01.06.2017 година се воспоставува редовната меѓународна линија со воз на релација: -Солун-Скопје-Белград, на ден 01.06.2017 воз бр. 334 тргнува од станица Скопје […]
24 април 2017

Кампања „НЕ за селфи на воз-вреди да живееш“

Кампањата почна денеска во државното средно училиште „Владо Тасевски“ каде на учениците им беа поделени и претставени флаери и видео презентации со пораки  „спречи го твојот […]
18 април 2017

Повторно ќе сообраќаат времено укинатите возови

Времено укинатите возови 543/540 повторно се воведуваат во редовен сообраќај. Возовите ќе сообраќаа според важечкио Возен ред за 2016/2017 година „СТУ за Возен ред 2016/2017 година […]
12 април 2017

Одбележан денот на железничарите

Македонски железници на 09.04.2017 година го прослави својот јубилеј 144 години постоење. Свечениот прием на кој присуствуваа голем број наши пријатели и коминтенти беше одржан на […]