3 октомври 2016

Конференција за товарен сообраќај „Балкан модул груп – BLK“

Од 04.-07.10.2016 година во Скопје (х. Континентал) ќе се одржи Конференцијата за товарниот сообраќај „Балкан модул груп – BLK“. На конференцијата меѓу другото ќе се разговара […]
29 август 2016

„Хелас експрес“ времено нема да сообраќа

Македонски Железници Транспорт АД – Скопје, ги информира патниците дека меѓународниот воз „Хелас експрес“ кој сообраќаше од 17.06.2016 година на релацијата Солун-Скопје-Белград и обратно, ќе престане […]
13 август 2016

Одржан работен состанок помеѓу Сојузот на синдикати на Македонија и претставници на МЖ Транспорт АД – Скопје

На ден 03.08.2016 година се одржа состанок помеѓу Претседателот на ССМ д-р Живко Митревски и претставниците на Македонски железнициТранспорт АД – Скопје – Генерален директор Никола […]
22 мај 2016

Македонски железници Транспорт АД – Скопје донираше помош за поплавените подрачја

Македонски Железници Транспорт АД -Скопје изразува длабоко сочуство до семејствата и граѓаните зафатени од неодамнешните поплави кои ја зафатија Република Македонија и како општествено одговорна компанијактивно […]