24/7 ДОСТАПНИ

Услуга за нашите клиенти или преку телефони или преку нашата интернет страница кои се достапни нон-стоп

СТРУЧЕН КАДАР

Нашата компанија располага со стручен тим од различни области кои имаат долгогодишно искуство со различни клиенти

НИСKИ ТРОШОЦИ

Нашите транспортни услуги се секогаш по поволни цени

НАШИТЕ УСЛУГИ

Дознајте повеќе за нашите патнички и товарни услуги, за нашите вагони и сите други транспорти услуги.  Нашата компанија истотака располага со значителен парк од сопствени вагони, кои овозможуваат превоз на разновидни материјали, стоки и друг вид на артикли. М.Ж. Транспорт нуди логистички услуги во областа на конвенционалниот транспорт на вагони и контејнери низ пругите во Македонија и во странство.

Меѓународни Патувања

Патуван низ Европа со воз со различните Понуди на Interrail, CITY STAR

Читај повеќе

Влеча на Возови

Работната единица, Инвестиционо одржување, составен дел на МЖ. Транспорт АД. –

Читај повеќе

Патнички Превоз

Возовите имаат рустикален, стар класичен шарм кјо што скоро е неодолив.

Читај повеќе

Товарен Превоз

Компанијата располага со значителен парк од сопствени вагони, кои овозможуваат: • Конвенционален

Читај повеќе

НАЈНОВИ ВЕСТИ

Аднан Азизи е нов Генерален Директор

By: /

Аднан Азизи е новиот Генерале Директор на “Железници на Северна Македонија АД Скопје“ Г-дин Азизи вети дека оваа задача ќе ја извршува посветено, бидејќи Железница е една од главните двигатели во земјата, важна за економијата,

Патниците ке можат да го следат движењето на возовите во реално време

By: /

Јавните претпријатија Железници на Република Северна Македонија - Транспорт АД Скопје (ЖРСМ) и Железници на Република Северна Македонија - Инфраструктура (ЖРСМИ), потпишаа во вторник меморандум за соработка, кој меѓу другото предвидува инсталирање на електронска опрема

ИЗВЕСТУВАЊЕ

By: /

Бидејќи во моментот не постојат услови за непречен проток на патници кои би патувале со возовите 1335/1334 на релација Белград - Скопје - Солун - Белград, во координација со Србија воз и ТРАИНОСЕ , се

Од денес, 01.06.2020 година, се нормализира железничкиот патнички сообраќај и истиот ќе се одвива по регуларниот возен ред од 15.12.2019

By: /

Од денес, 01.06.2020 година, се нормализира железничкиот патнички сообраќај и истиот ќе се одвива по регуларниот возен ред од 15.12.2019 година. За сега нема да сообраќаат возовите само на следнива релација: Скопје – Кичево –

Честитка за 9ти Април – Ден на Железничарите

By: /

Почитувани Железничари По повод 9-Ти Април, Денот на Железничарите, сакам да Ви упатам искрена честитка и да Ви посакам многу успех во понатамошното работење. Како и цел свет, така и ние како компанија, во моментов

Измени на возен ред за викенд

By: /

ЖРСМ Транспорт АД Скопје ги извесува патниците дека, согласно Одлука на Владата на Република Северна Македонија, со која ограниченото движење во деновите на викендот (сабота и недела) ќе започнува во 16:00 часот и ќе трае

НИЕ НУДИМЕ

Конвенционален превоз на стоки во отворени и затворени вагони

М.Ж. Транспорт има контејнерски терминал во Скопје Товарна, кој располага со соодветна техничка опрема, што овозможува утовар и истовар на товарени и празни контејнери.

Контејнерски превоз може да се врши до секоја станицана М.Ж. Транспорт, отворена за товарен сообраќај ако утоварно-истоварните операции на контејнерот се извршуваат на самиот вагон.

Нудиме логистички услуги во областа на конвенционалниот транспорт на вагони и контејнери низ пругите во Македонија и во странство.

  • Превоз на растресита стока (жито, мелена руда и др.)
  • Превоз на течни горива во специјализирани вагони;
  • Превозна стока во контејнери на специјални плато вагони;
  • Превозна стока во редовни маршрутни возови;​
  • Превоз на особени пратки;
  • Превоз на живи животни;
  • Превоз на опасни материи.