admin admin

Известување / Njoftim

Тркалата за локомотивата од серија 443 се веќе дојдени и од денес 09.04.2024 година ги ставаме во употреба. Rrotat e lokomotivës te serisë 443

Njoftim

“HRMV Transport ShA Shkup – Komunikacioni i udhëtarëve’’ i njofton shfrytëzuesit e shërbimeve që udhëtojnë në linjën Shkup – Gjevgjeli – Shkup se nga

ИЗВЕСТУВАЊЕ

„ЖРСМ Транспорт АД Скопје – Патнички сообраќај ги известува корисниците на услуги кои патуваат на релација Скопје – Гевгелија – Скопје дека од ден

Njoftim

“HRMV Transport ShA Shkup – Komunikacioni i udhëtarëve’’ i njofton shfrytëzuesit e shërbimeve që udhëtojnë në linjën “Manastir – Prilep – Veles – Shkup”

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ЖРСМ Транспорт АД Скопје – Патнички сообраќај ги известува корисниците на услуги кои патуваат на релација “Битола – Прилеп – Велес – Скопје“ и

Презентација на Пректот за Дигитално автоматско спојување – DAC (Digital Automatic Coupler) за Југоисточна Европа во Белград

На ден 14.09.2023 година, на Новата Железничка станица во Белград, Р. Србија, Генералниот Директор на ЖРСМ Транспорт АД-Скопје, Зули Демири, присуствуваше на Презентација на

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ЖРСМ Транспорт АД Скопје – Патнички сообраќај ги известува корисниците на услуги кои патуваат на релација “Битола – Прилеп – Велес – Скопје“ и

Демир учествуваше на 102-то Генерално собрание на Mеѓународната железничка унија во Франција

Генералниот директор на ЖРСМ-Траснпорт, АД Скопје, Зулхи Демири, учествуваше на 102-то Генерално собрание на Mеѓународната железничка унија (UIC) кое се одржа во Париз, Франција.

Translate »