31 јануари 2019

Јавен оглас за вработување

Македонски железници Транспорт АД – Скопје објавува оглас за вработување на 11 (единаесет) работника за извршување на работи на неопределено време. Огласот за вработување е објавен […]
18 август 2017

Измени во возниот ред

Македонски железници Транспорт АД – Скопје водени од начелата за навремена информираност на патниците изготви пречистен возен ред кој можете да го превземете овде во кој […]
3 октомври 2019
Генералниот директор на ЖРСМ Транспорт АД-Скопје, на трилатерален состанок во Белград

Орхан Муртезани, Генералниот директор на ЖРСМ Транспорт АД-Скопје, на трилатерален состанок во Белград

На 03.10.2019 година, во Белград, Р. Србија, во Кабинетот на Генералниот директор на Србија Карго, се одржа трилатерален состанок на високо ниво меѓу претставници од Србија […]
30 септември 2019

Генералниот директор на ЖРСМ Транспорт АД-Скопје, Орхан Муртезани на посета на Меѓународниот саем за железници TRAKO 13

На ден 24.09.2019 година, Генералниот директор на ЖРСМ Транспорт АД-Скопје, Orhan Murtezani, го посети Меѓународниот саем за железници TRAKO 13 кој се одржа во Гданск, Полска. […]
26 септември 2019
64-то Генерално Собрание на ЦЕР и средба со Либор Лохман, Извршен директор

64-то Генерално Собрание на ЦЕР и средба со Либор Лохман, Извршен директор на ЦЕР

На ден 23.09.2019 година, Генералниот директор на ЖРСМ Транспорт АД-Скопје, Orhan Murtezani, присуствуваше на 64-то Генерално Собрание на ЦЕР –  Европска Заедница на Железници, кое се […]
17 септември 2019

Претседателот на партијата АЛТЕРНАТИВА на деловна посета во Железници на Република Северна Македонија Транспорт АД-Скопје

Денес 17.09.2019, Orhan Murtezani, Генералниот директор на  Железници на Република Северна Македонија Транспорт АД-Скопје, заедно со членовите на менаџерскиот тим, остварија деловна средба со Afrim Gashi, […]