Јавен оглас

Со договорот на двете земји, Република Северна Македонија и Република Косово, наскоро ќе започне со работа заедничката царинска точка за железници во Хан те Елезит.

Со спогодбата на двете држави, Република Северна Македонија и Република Косово, наскоро ќе започне со работа заедничката царинска точка за железници во Хан Елези.

Генералниот директор г-Мајан Вејсели на работна средба со заменик генералниот директор г. Ирфан ИПШИР од железничката индустрија „Турасаш“.

За време на престојот во Република Турција заедно со шефот на кабинетот г. Лиридон Усеини и главниот советник г. Еркан Зеќири, се сретнавме и

Делегацијата од ЖРСМ-Транспорт Скопје се сретна со високи претставници на најголемата компанија во Хрватска и регионот „KONÇAR“.

За време на престојот во Загреб, Хрватска, заедно со главниот советник на генералниот директор г. Еркан Зеќирин, директор на Train Traction, г. Сашко Ангеловски

Хиронори Савада, амбасадор на Кралството Јапонија во Република Северна Македонија, во работна посета на ЖРСМ-Транспорт Скопје

Ваша Екселенција Хиронори Савада, Амбасадор на Краството на Јапонија во РС Македонија на деловна посета во ЖРСМ Транспорт АД-Скопје На ден 29.09.2022 година, Ваша

Генералниот директор г-дин Мајан Вејсели го потпиша договорот „DORNER BALKAN ENTERPRISES Ltd.“

Соработката секојдневно се зголемува. Овој пат постигнавме договор со компанијата од Бугарија „DONER BALKAN ENTERPRISES Ltd“ за транспортна услуга, во оваа прилика го потпишавме

Генералниот директор г.Мајан Вејсели потпиша нов договор со познатата компанија RCH од Унгарија

Генералниот директор г.Мајан Вејсели заедно со својот тим, го пречека на средба добро познатата компанија од Унгарија (Унгарски железници-транспорт) со претставници г. Норберт Корос

Генералниот директор г. Мајан Вејсели потпиша договор со пристаништето во Солун

Почитувани медиуми, Почитувани граѓани, По многу работни средби предводени од генералниот директор г. Мајан Вејсели постигнат е договор со пристаништето во Солун. Минатата седмица,