24/7 ДОСТАПНИ

Услуга за нашите клиенти или преку телефони или преку нашата интернет страница кои се достапни нон-стоп

СТРУЧЕН КАДАР

Нашата компанија располага со стручен тим од различни области кои имаат долгогодишно искуство со различни клиенти

НИСKИ ТРОШОЦИ

Нашите транспортни услуги се секогаш по поволни цени

НАШИТЕ УСЛУГИ

Дознајте повеќе за нашите патнички и товарни услуги, за нашите вагони и сите други транспорти услуги.  Нашата компанија истотака располага со значителен парк од сопствени вагони, кои овозможуваат превоз на разновидни материјали, стоки и друг вид на артикли. М.Ж. Транспорт нуди логистички услуги во областа на конвенционалниот транспорт на вагони и контејнери низ пругите во Македонија и во странство.

Меѓународни Патувања

Патуван низ Европа со воз со различните Понуди на Interrail, CITY STAR

Читај повеќе

Влеча на Возови

Работната единица, Инвестиционо одржување, составен дел на МЖ. Транспорт АД. –

Читај повеќе

Патнички Превоз

Возовите имаат рустикален, стар класичен шарм кјо што скоро е неодолив.

Читај повеќе

Товарен Превоз

Компанијата располага со значителен парк од сопствени вагони, кои овозможуваат: • Конвенционален

Читај повеќе

НАЈНОВИ ВЕСТИ

95-то Генерално Собрание на УИЦ и средба со Франсоа Давен, Генерален директор на УИЦ

By: /

Во седиштето на УИЦ во Париз, Франција, на 11.12.2019 година се одржа 95-то Генерално Собрание на УИЦ, чија активна членка е и ЖРСМ Транспорт АД-Скопје, а на кое учествуваше и Генералниот директор на ЖРСМ Транспорт

ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР ORHAN MURTEZANI НА СЛУЖБЕНА ПОСЕТА НА TCDD ВО АНКАРА, ТУРЦИЈА

By: /

На ден 21.11.2019 година Генералниот директор Orhan Murtezani во Анкара, Турција, оствари деловна средба со Kamuran Yazici, Генералниот директор на Турски железници TCDD-Tasmicilik. За време на овој состанок се разговараше за можноста за пуштање линија

ЖРСМ Транспорт АД официјално ја пушти во сообраќај новата електролокомотива

By: /

Железницата на Република Северна Македонија Транспорт АД-СКОПЈЕ ја информира јавноста дека на ден 15.11.2019 година официјално е пуштена во сообраќај првата од четирите нови електролокомотиви, откако претходно беше извршена контрола пред испорака во Н. Р.

Серхат Кула, Директорот на Институтот „Junus Emre“ во Скопје , на посета кај Генералниот директор Orhan Murtezani

By: /

На ден 15.11.2019 година, Серхат Кула, Директорот на Институтот „Junus Emre“ во Скопје, го посети Генералниот директор Orhan Murtezani во просториите на ЖРСМ Транспорт АД-Скопје. На средбата се евоцираа спомени за заедничкото културно-историко минато помеѓу

Генералниот директор Orhan Murtezani оствари средба со претставници на CRRC ZhuZhou Locomotives во Н. Р. Кина

By: /

Генералниот директор Orhan Murtezani за време на својот службен престој во Жужо, Н. Р. Кина, а со цел контрола пред испорака на последната, четврта електролокомотива од Кина, оствари и деловна средба со Zhang Minyu, Потпретседателот

Успешно завршена контрола пред испорака на последната електролокомотива од Кина

By: /

Генералниот Директорот на ЖРСМ Транспорт АД-Скопје, Orhan Murtezani, во периодот од 11-13 ноември реализираше службена посета на CRRC ZhuZhou Locomotives во Жужо, Н. Р. Кина. Целта на оваа службена посета беше контрола пред испорака на

НИЕ НУДИМЕ

Конвенционален превоз на стоки во отворени и затворени вагони

М.Ж. Транспорт има контејнерски терминал во Скопје Товарна, кој располага со соодветна техничка опрема, што овозможува утовар и истовар на товарени и празни контејнери.

Контејнерски превоз може да се врши до секоја станицана М.Ж. Транспорт, отворена за товарен сообраќај ако утоварно-истоварните операции на контејнерот се извршуваат на самиот вагон.

Нудиме логистички услуги во областа на конвенционалниот транспорт на вагони и контејнери низ пругите во Македонија и во странство.

  • Превоз на растресита стока (жито, мелена руда и др.)
  • Превоз на течни горива во специјализирани вагони;
  • Превозна стока во контејнери на специјални плато вагони;
  • Превозна стока во редовни маршрутни возови;​
  • Превоз на особени пратки;
  • Превоз на живи животни;
  • Превоз на опасни материи.